Den gångna helgens stormatch i UFC – McGregor mot Alvarez

Under den gånga helgen möttes den hetlevrade och verbala ångvälten Conor McGregor motståndaren Eddie Alvarez i en titelmatch om bältet i lättvikt. Många räknade med att Alvarez relativt enkelt skulle kunna plocka hem matchen, då Conor klev upp ett steg ifrån den viktklass där han själv är bälteshållare, men det skulle visa sig att irländaren hade något helt annat att säga om saken. En vinst för Conor skulle även betyda att han som första UFC-fighter någonsin stått som innehavare av två olika UFC bälten samtidigt, en allt annan än bagatellartat bedrift.

Det blåser härliga vindar i MMA-världen. Under helgen så ägde UFC 205 rum i New York (bara det en seger för sporten i sig) och galan slog alla tidigare rekord sett till sålda biljetter, både fysiska och pay-per-view. Galans stora dragplåster var titelmatchen i lättvikt mellan Conor McGregor och Eddie Alvarez, där Alvarez var bälteshållaren utav dom båda, även om det fanns en rad andra intressanta matcher på kortet för kvällen. Många som tittade var antingen ute efter att få se irländarens (Conor McGregors) stora trut slutligen täppas igen för gott, eller att se samme man, som första UFC-fighter någonsin, stoltsera med bälten ifrån två separata viktklasser samtidigt.

Vem drog det längsta strået?

Det blev ganska snabbt uppenbart att ingen utav de båda kämparna tänkt ge ifrån sig matchen frivilligt. Den drog igång med ett högt tempo där både slag och sparkar utväxlades flitigt mellan deltagarna och där takedown försöken skulle komma att bli få till antalet. Innan matchen pekade alla spelodds till Alvarez fördel, men det var Conor McGregor som styrde matchen i den riktning han ville. Slutligen blev slagväxlingen med Conor alldeles för påtaglig för Alvarez som gick ner på knock redan i den andra ronden, en dominant uppvisning av irländaren som långt ifrån alla hade väntat sig. Vinsten gjorde Conor McGregor till den förste UFC-fightern i historien som lyckats med bedriften att äga två bälten i ligan samtidigt, en bedrift som det är svårt att ta ifrån honom, vad man än må tycka om honom på det personliga planet.

Skulle använt mera brottning

Eddie Alvarez var den första att döma sig själv för sin egen dåraktigheten att ha växlat slag efter slag mot sin betydligt snabbare och precisionsmässigt bättre motståndare. Han lät relativt direkt efter förlusten både media och fansen få veta att han var medveten om att han gjort bort sig rejält genom att inte följa sin gameplan, där det egentligen var meningen att han skulle fokusera betydligt mer på takedowns och därefter brottning nere på mattan. Vem vet vad som skulle kunna ha hänt om inte Alvarez övertro på sin stående fighting tagit överhanden? Detta är dock självfallet någonting som vi nu aldrig får veta, åtminstone inte så länge som det inte blir av en rematch mellan de båda. Conor McGregor har dock flaggat för att han inte tänkt kliva upp i octagonen igen innan han får den kompensation som han själv anser att han förtjänar. Han har bland annat talat om att han är intresserad av delar i bolaget som äger UFC, men hur det blir med den saken vette katten. Många fans till sporten skulle nog hävda att intressekonflikten skulle bli alltför stor att slåss i den liga som man själv är ägare utav. Möjligtvis kan dock ett kontrakt dras upp där Conor en bit längre fram får delar i bolaget, dva. efter sin pensionering, men det återstår att se hur Dana White och övriga aktieägare ställer sig till den saken.