Brottning som OS-gren

Med all respekt för VM och EM som stora mästerskap inom brottning kan man helt enkelt inte förneka att OS är det enskilt överlägset tyngsta och största evenemanget för sporten i hela världen.

Det är ett klassiskt event i OS och många experter menar att det är OS som gör att sporten lever vidare och är fortsatt populär världen över. Därför var det dramatiska tider för bara ett tag sedan då IOK lät omvärlden veta att brottning skulle tas bort från det officiella programmet för OS. Brottning skulle alltså inte längre ingå i OS och detta gjorde många upprörda och irriterade.

Det var samtidigt mycket spekulation om vilken gren som skulle komma att ersätta sporten brottning på schemat i OS och vissa sidor och spelbolag hade till och med vadslagning om vilken gren det skulle bli. Aftonbladet skrev om detta fenomen i en artikel och där kunde vi se ett flertal olika sporter som bland annat karate och squash.

Senare kunde dock alla entusiaster, utövare och fans runt om i världen andas ut då IOK senare lät meddela att man till slut hade bestämt sig för att ta tillbaka sitt beslut och låta brottning vara kvar som en gren i OS. Detta var enligt många helt avgörande för sportens framtid och både aktuella som före detta spelare och experter sade efteråt att de inte vågade tänka på ett OS utan brottning och än mindre på hur många år sporten skulle ha överlevt utan sin medverkan i de olympiska spelen. Nu kan dock alla följare alltså andas ut och se fram emot att se brottning avgöras i sina olika viktklasser var fjärde år, precis som det gjorts under så många tidigare år. När OS börjar närma sig är det med spänning som vi kommer att kunna följa våra stora svenska brottare och hur de lyckas. Ett bra sätt att kolla oddsen är att besöka en sajt som erbjuder betting när OS börjar närma sig kommer det garanterat att finnas spännande odds på några av de största brottarnamnen hos dem. Vår svenska brottare Jimmy Lidberg som vann OS-brons på senaste OS kommer garanterat att vara med bland favoriterna.